2015. június 23., kedd

Aktuális

Sziasztok!

Friss hírekkel érkeztem. :)

Lezárult a Frusztrál író ösztöndíj (ahova szövegmutatványként a Lélekszilánkok 1. fejezetét küldtem), sajnos nem én megyek Egyiptomba, viszont két zsűritag is ösztöndíjra javasolt. Az értékelésüket itt tenném közzé, mert számomra ez a pozitív visszacsatolás most nagyon fontos volt:

Pál Dániel Levente (költő, műfordító, a Prae folyóirat szerkesztője): "Vass Antónia szövege a maga kategóriájában számomra szinte hibátlannak találtatott. Regényrészletei (?) éppen annyik akarnak lenni, amennyi bennük van: történelmi/kosztümös, szórakoztató, kissé ifjúsági regény hangulatú darabok. Az első bekezdésben eltalálta s megadta a hangot, melyet aztán egyszerűségükben szép mondatokban végig is visz - a pályadarabokon, de megérzésem szerint tovább is. Nincs benne görcs, nincs feltűnő olvasmányhatás, nem csúszik át a kortárs irodalom reflektív miliőjébe, se nem a túlsó oldalra: nem lesz ponyvásan lebutított. Vass érzékletesen teremt korszakot, szereplőket, jellemeket. Jó volt olvasni ezt az egységes, egyenletes szövegvilágot. Amennyiben regényhez vagy regényig jutna el, mindenképpen meglesz a maga (ifjúsági?) közönsége, biztos és folyamatosan bővülő olvasótábora. Az ösztöndíj, amennyiben ő nyeri, kinyitná számára a világot: Európa és az európai regényirodalom tipikus (ne mondjuk, hogy közhelyes!) regényalakjai és sztereotipikus érzelmei helyett új ízeket, hangulatokat, formákat ismerhetne meg, melyek direkt vagy közvetett úton beszivároghatnának írói világába."

Kálmán Gábor (Bródy Sándor-díjas író, a Litera és a Könyvesblog volt munkatársa): "Bár Gerlóczy úr hangsúlyozta a frusztráltság szintjét mint döntést segítő tényezőt, ez esetben én inkább a szövegrészlet szerethető egyszerűsége, egyenletessége miatt választottam ezt a pályaművet. Könnyed, nyári strand-olvasmánynak ígérkezik a részlet alapján, szórakoztató lányregénynek, bár, persze nem tudhatjuk, később milyen fordulatok következnek be a történetben."

A héten megérkezett az idei első nyomtatásban megjelent novellám példánya. A Porszemek már a polcomon van, ezen kívül egy biztos dátumom van még, szeptember 19. Az antológiáról, amiben elvileg az Önéletrajz című novellám jelenik meg, még nem tudok nyilatkozni, folyamatban van, illetve Zalakarosról (ahol tavaly 2. lettem is érkezett egy megkeresés kiadvány-ügyben).


Idén eddig 5 pályázatot vettem sikerrel, A fenti Csigabigán, antológián és másik mesekönyvön túl bekerültem a Magyar Teátrum színi krónikás pályázatának 1-5 helyezettje közé, így részt vehettem a POSzT-on.

Az ott írt cikkeimet itt érhetitek el:

Ezen felül díjazott lettem egy meseíró pályázaton, illetve 2. helyezést értem el a CanadaHun irodalmi pályázaton, ami azért különleges számomra, mert még soha nem vettem részt olyan irodalmi megmérettetésben, ahol nemzetközi szintű volt a mezőny.

Remélem, hogy következő hónapok is ilyen szép eredményeket hoznak. :)